Imbir: cały, mielony
Imbir to przyprawa popularna przede wszystkim w kuchni azjatyckiej, ale chętnie sięgamy po nią również w trakcie przyrządzania innych potraw oraz napojów. Ze względu na jego zdrowotne właściwości, powinniśmy jak najczęściej używać tej przyprawy. Suszony imbir różni się w smaku od świeżego, jednak zachowuje swoje właściwości. Przede wszystkim słynie on jako przyprawa rozgrzewająca, dlatego też stanowi świetny dodatek do grzanego wina i piwa, a także napojów, do których często dodaje się również cynamon, miód i cytrynę. Taki napój to prawdziwa witaminowa bomba oraz najlepsza broń w walce z przeziębieniem. Jeśli chodzi o potrawy, do których dodaje się suszony imbir, są to przede wszystkim słodkie wypieki: herbatniki, ciastka, ciasta, ale także sałatki owocowe. Imbir świetnie sprawdzi się również jako dodatek do pieczonych jabłek, w zastępstwie lub w towarzystwie cynamonu. Ciekawe doznania smakow
e możemy sobie zafundować dodając imbir w połączeniu z curry (której zresztą imbir jest jednym ze składników) do zupy cebulowej. Ważne jest jednak, by w trakcie gotowania nie łączyć imbiru z ziołami – ich aromaty nie połączą się ze sobą dobrze. Imbir świetnie zgrywa się z innymi przyprawami korzennymi, dlatego pod tym względem nie bójmy się eksperymentować. Jako producent przypraw oferujemy suszony imbir zarówno cały, jak i mielony, w zależności od indywidualnych preferencji naszych kontrahentów. Dostarczamy imbir oraz inne przyprawy nie tylko na terenie całej Polski, ale również do innych krajów europejskich, zapewniając szybką dostawę oraz wysoką jakość.